Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szezámmagos Mézes Bundás Pipi Sülttésztával recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 12 243 alkalommal

elkészítve: 245 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Nicike93

Elkészítése

A tésztát wokban vagy egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a tésztát, majd sós vízben puhára főzöm. Ezalatt előkészítem a zöldségeket megpucolom és hosszában vékony szeletekre, kockákra vágom. Ezt olajon puhára párolom a hozzá adott szójaszósszal, sóval és borssal. Ezzel végeztünk.. 
A csirkemellet 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, a cukor is felolvad benne. A húst beleforgatjuk, letakarva 1/2 órára félretesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felkeverjük, majd liszttel, keményítővel, sütőporral és annyi vízzel keverjük simára (nem kell az összes víz kb., hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle.) A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő, forró olajban 2-3 perc alatt arany barnára sütjük. A mézes ketchupos mártást edényben megforrósítjuk és a sült húskockákat beleforgatjuk. És végül tálaljuk..!

főzési idő: 20 min
sütési idő: 20 min

Hozzávalók

Tészta:
Spagetti tészta
Sárgarépa
Zöldség
Gomba
Vöröshagyma
Szójaszósz
Káposzta

Bors
Olaj

Hús:
40 dkg csirkemell (3-4 db )
Páchoz:
fél kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál cukor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál fehérbor
Bundához:
1 tojás
2 evőkanál olaj
12 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kiskanál sütőpor
kb. 1,5 dl hideg víz
1 mokkáskanál só
Mézes mártáshoz:
3 evőkanál méz
3 evőkanál cukor
2-3 evőkanál ketchup
1 evőkanál ecet
1 mokkáskanál csípős paprika krém
fél maréknyi pirított szezámmag

Kövess minket a Facebookon is!