Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Nagymamám birsalmasajtja (Nagyszüleink vitamin tára) recept

A recept értékelése: 2,8 pont
  • 120+ min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 405 alkalommal

elkészítve: 9 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Szilasi H. Tibor

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Elkészítése:
A birsalmákat megmossuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, és hámozatlanul negyedeljük. Fazékba rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Puhára főzzük, majd a levet leöntjük, (ivólének eltehetjük!), krumpli törővel áttörjük, ezután turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és felforrás után 10 percre fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, a citrom levét. Állandó kavargatás mellett, lassú tűzön 60 percig sűrítjük, főzzük. Akkor jó, ha kavargatás során látható válik az edény alja, és egy tányérra csöppentve azonnal dermed. Ekkor levesszük a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk. Ha bőrösödni kezd, akkor sikerrel járunk. Formába öntjük, majd a dermedésig hűvös helyre tesszük. Aki szereti diósan, az belekeverheti a durvára vágott diót, vagy a forma aljára helyezheti, ill. bele is keverheti. Ezután a formából sütőpapírra kifordítjuk, szellős helyre rakjuk, és néhányszor megfordítjuk, hogy szikkadjon. Az így elkészített birsalmasajt hónapokig is eláll.

Hozzávalók

Hozzávalók:
- 2 kg birsalma
- 1,5 kg cukor
- csipet fahéj
- 1 db citrom leve
- (dió, ízlés szerint)

Kövess minket a Facebookon is!