megtekintve: 14 111 alkalommal
elkészítve: 224 alkalommal megfőztem én is
1. Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk.
2. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30-40 percig meleg helyen pihentetjük.
3. A meggyet lecsöpögtetjük, és félbevagdossuk.
4. Az étcsokit apró darabokra vágjuk.
5. Egy tálba fahéjas-cukrot összekeverünk.
6. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kockákra vágjuk.
7. Mindegyik kockát átlósan végig rakosgatjuk félbevágott meggyel, fahéjas cukorral megszórjuk, és 2-3 db kis csokit is ráteszünk.
8. Ezután a két üresen maradt csücsköt egymásra hajtjuk.
9. Sütőpapíron aranybarnára sütjük.
10. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Nagyon puha, finom izhatású sütemény.
• 30 dkg liszt
• 12 dkg zsír
• 2 db tojássárgája
• 1,5 kk só
• 1,5 dl tej
• 2,5 dkg élesztő
• 3 kk cukor
• 1/2 doboz tejföl
• 1 ü meggybefőtt
• 1 tábla étcsoki
• fahéj
• cukor