Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Madártej recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 3 233 alkalommal

elkészítve: 57 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. Felforraljuk a tejet, közben szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevés sóval, majd az össz cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjük.

2. A felforrt tejhez keverjük a vaníliát és még szintén a kimért cukormennyiségből 1 evőkanálnyit, majd a felvert fehérjéből galuskákat szaggatunk a tejbe és fedő alatt 2 percig főzzük őket A megfőtt galuskákat egy külön tányérba szedjük.

3. A tojássárgákhoz hozzákeverjük a maradék cukrot, és az egészet habosra keverjük. Hőkiegyenlítéssel a vaníliás tejhez keverjük, ami azt jelenti hogy egy kevéske forró tejet a sárgákhoz keverünk, összekeverjük, majd ha szépen felhígult, a keveréket a fahéjjal együtt a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve megvárjuk hogy besűrűsödjön. Tálkákba szedjük a krémet, és melegen, vagy jól lehűtve, habgaluskával a tetején tálaljuk.

főzési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

- 1 l tej
- 6 db tojás
- 1 csipet só
- 150 g cukor
- 1 db vaníliarúd kikapart magja vagy 1 ek vaníliakivonat
- 1 mk fahéj

Kövess minket a Facebookon is!