rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kardinális szelet recept

A recept értékelése: 2,8 pont
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 849 alkalommal

elkészítve: 11 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Szilasi H. Tibor

Elkészítése



Elkészítés:
A sárgatésztához a tojássárgákat és az egész tojásokat keverő tálba ütjük. Rászórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot és géppel kihabosítjuk. Aztán bele kell szitálni a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan forgatva, hogy minél több levegő a keverékben maradjon.
Majd szintén géppel, kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral.
Előkészítünk két zacskót, amiből majd kinyomjuk a masszákat. A tojáshabosnak használhatunk csillagcsövet, mert az megtartja a kinyomott formáját.
30x40-es tepsit hosszában sütőpapírral ketté választunk. Mindkét oldalra felváltva sárga és fehér csíkot nyomunk. Tehát három sárga és közé két fehér habos csík kerül, ugyanígy a másik oldalra is. Célszerű a habbal kezdeni. mert nem folyik el mint a sárgamassza.
A tetejét vékonyan porcukorral megszórjuk és mehet a 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Ez sütőfüggő.
Amikor kihült, lehúzzuk a sütőpapírt és azt az oldalát, amelyik a sütőpapíros volt vékonyan megkenjük baracklekvárral. Ebben az esetben az alsó lapnak a sütőpapíros oldala lesz felül . Ez a lekváros kenegetés el is maradhat.
A két lap közé kerül a felvert, édes tejszínhab amibe kockára vágott őszibarack befőttet keverünk. A tetejét vékonyan megporcukrozzuk, ujjnyi szeleteket kínálunk.

sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Hozzávalók:
Sárga tésztához:
4 tojássárgája, 2 egész tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 6 dkg cukor, 7 dkg liszt, 1 tk. sütőpor
Tojáshabhoz:
4 tojásfehérje, 12 dkg cukor
Krém:
2db 2dl-es Hulala, 2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint), 1 cs. habfixáló. Őszibarackbefőtt, ízlés szerint.
Sárgabaracklekvár a kenéshez, de ez el is maradhat.

Kövess minket a Facebookon is!