

megtekintve: 4 318 alkalommal
elkészítve: 132 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:a tojásokat szétválasztjuk,majd a tojás fehérjét csipet sóval,félkeményre verjük,majd apránként hozzáadjuk a cukor felét,és kemény habbá verjük.
Majd a tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig kavarjuk.
Végezetül a tojás sárgájához hozzá keverjük a sütőporos lisztet,majd a darált diót,a hab egy negyedével fellazítjuk,majd apránként óvatosan körkörös mozdulatokkal belekeverjük a maradék lisztet,és habot.
A sütőt 180 c előmelegítjük.
Egy tepsit kenünk vajjal,meghintjük liszttel,és belesimítjuk a piskótát.
12 percig sütjük,rácson kihűtjük,majd a közepes ki szúróval kis tortákat készítünk.
Majd egyenként megkenjük a tetejüket eper dzsemmel.
A felvert tejszínhabot habzsákba tesszük és feldíszítjük a tortácskákat tejszín habbal.
A végén díszítjük , a tejszínhabba szúrunk 2 friss eper szelezett.
sütési idő: 12 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tojás fehérjébe mindig teszek egy csipet sót,mert így keményebb habot tudunk verni.
Hozzávalók a piskótához: :6 db tojás,6 ek cukor,6 kanál liszt, 2 ek víz, 4 ek darált dió,1 teáskanál sütőpor, egy csipet só,
A krémhez :500 ml cukrász hab,3 evőkanál eper dzsem,.
A díszítéshez friss eper.