megtekintve: 9 109 alkalommal
elkészítve: 261 alkalommal megfőztem én is
-A tejet a vízzel, a vajjal, a sóval és a cukorral felforraljuk, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, és ha egy kicsit hűlt, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindig elkeverve.
Egy nagyobb edényben bő olajat hevítünk, és kanállal a forró olajba szaggatjuk a tésztát. Szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Porcukorba, fahéjas vagy kakaós cukorba hempergetjük még melegen.
sütési idő: 4 min
Hozzávalók:
- 20 dkg NutriFree mix per Panne gluténmentes liszt
- 8 dkg Vénusz margarin
- 1 dl Joya mandula tej
- 0,6 dl víz
- 2 tkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 fél cs. Vaníliás cukor
- 3 db tojás
- olaj a sütéshez
- kakaó, fahéj a hempergetéshez