Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fekete edrő muffin recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 196 alkalommal

elkészítve: 7 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A csokoládét vágjuk fel apróra. Az előzőleg lecukrozott meggyet (v. meggybefőttet) alaposan csepegtessük le, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.

A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, az apróra vágott csokoládéval, a sütőporral, és a szódabikarbónával.

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.

A muffin formát béleljük ki szilikonos vagy papír kapszlival, majd kanalazzuk bele az elkészült masszát. (én fagyis kanállal rakom a formába, mert szerintem úgy a legegyszerűbb)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Ameddig a muffin sül ízlés szerint verjük fel habbá a Hulalát (v. habtejszínt) majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.

sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt kanalazzuk a tejszínhabot a muffinra, majd díszítsük egy-egy szem meggyel, és reszeljünk rá csokoládét.

Hozzávalók

Hozzávalók 12-14 db-hoz:

20 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 dkg kakaó (cukrozatlan)
1/ cs sütőpor
1/2 mk szódabikarbóna
5 dkg csokoládé (70%-os)
2 db tojás
10 dkg vaj
5 dkg tejföl
1 dl habtejszín
20 dkg meggy (cukrozott)

Kövess minket a Facebookon is!