Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokipudingos fánkocskák Fánkinfótol recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 410 alkalommal

elkészítve: 14 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1.Langyos tejben el kell keverni el egy teáskanálnyi cukrot és belemorzsolni az élesztőt. Meg kell várni, amíg kicsit megkel (felfut).

2. Az átszitált lisztet és a többi hozzávalót össze kell keverni és a felfutott élesztővel együtt alaposan összegyúrni. A szitásától lesz szellős, könnyű a tészta, amitől jobban meg tud kelni.

3.Letakarva, meleg helyen kell keleszteni legalább 1 órán keresztül.

4. Amikor a tészta szépen megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kb. 1,5 cm vastagra kell nyújtani, és pogácsa szaggatóval, vagy egy pohár segítségével fánkokat formázni. Ezután konyharuhával letakarva további 15-20 percig kelesztjük.

5. A kiszaggatott fánkot felmelegített bő olajban kell kisütni. Vigyázat, ha forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek.

6. Az egyik oldalukat fedő alatt sütve, jobban átsül a tészta, a második oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.
Hagyjuk kicsit kihűlni.

7. Ezután a fánk oldalát ki kell lyukasztani szívószállal és egy habnyomó zsák segítségével tölteléket nyomni bele.

sütési idő: 20 min

Hozzávalók

Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg puha vaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 db tojás
- 2 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só

Töltelék:
- 300 ml házi csokipuding a csomagolásán jelzett elkészítési mód szerint

Kövess minket a Facebookon is!