Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokipudingos fánkocskák Fánkinfótol recept

A recept még nem lett értékelve
  • 90 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 290 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

1.Langyos tejben el kell keverni el egy teáskanálnyi cukrot és belemorzsolni az élesztőt. Meg kell várni, amíg kicsit megkel (felfut).

2. Az átszitált lisztet és a többi hozzávalót össze kell keverni és a felfutott élesztővel együtt alaposan összegyúrni. A szitásától lesz szellős, könnyű a tészta, amitől jobban meg tud kelni.

3.Letakarva, meleg helyen kell keleszteni legalább 1 órán keresztül.

4. Amikor a tészta szépen megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kb. 1,5 cm vastagra kell nyújtani, és pogácsa szaggatóval, vagy egy pohár segítségével fánkokat formázni. Ezután konyharuhával letakarva további 15-20 percig kelesztjük.

5. A kiszaggatott fánkot felmelegített bő olajban kell kisütni. Vigyázat, ha forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek.

6. Az egyik oldalukat fedő alatt sütve, jobban átsül a tészta, a második oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.
Hagyjuk kicsit kihűlni.

7. Ezután a fánk oldalát ki kell lyukasztani szívószállal és egy habnyomó zsák segítségével tölteléket nyomni bele.

sütési idő: 20 min

Hozzávalók

Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg puha vaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 db tojás
- 2 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só

Töltelék:
- 300 ml házi csokipuding a csomagolásán jelzett elkészítési mód szerint

Kövess minket a Facebookon is!