rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Brassói apró pecsenye szaftosan recept

A recept értékelése: 2,8 pont
  • 105 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 342 alkalommal

elkészítve: 8 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Szilasi H. Tibor

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Elkészítése:
Egy serpenyőben kis zsiradékon az apró csíkokra szelt húsos füstölt szalonnát kiolvasztjuk. Beletesszük a kockázott húst, fehéredésig pirítjuk. Hozzá tesszük az aprított vöröshagymát, a csíkozott zöldpaprikákat, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a paprikakrémet. Kevéske folyadékon a húst puhulásig pároljuk, a vizet folyamatosan pótoljuk. Ízesítjük egy csipet kakukkfűvel és majoránnával, egy kis vegetával. Közben roppanósra főzzük hajában a burgonyát, amit utána meghámozunk, kockákra szelünk, és bő forró zsiradékban pirosra sütünk. Ha a hús kész, akkor a kevéske szaftjába beleszórjuk a lisztet, amivel besűrítjük. A végén a húsra szedjük át a sült burgonyát, összeforgatjuk. Aki szereti, még fokhagymát nyomhat a tetejére, illetve petrezselyem zölddel tálalhatja.

Hozzávalók


Hozzávalók:
- 60 dkg sertés comb
- 8 dkg füstölt szalonna
- zsiradék a sütéshez
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 4 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek. paprika krém
- ízlés szerint kakukkfű, majoránna, só, bors
- 6 szem burgonya
- 1 ek liszt
- petrezselyem zöld

Kövess minket a Facebookon is!