Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Almarózsa recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 19 308 alkalommal

elkészítve: 257 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1. Az almákat mossuk meg,majd vágjuk ketté és a magházukat távolítsuk el.
2. Vágjuk vékony csíkokra.
3. Egy tálba öntsük a citromlevet,rakjuk bele az alma szeleteket és annyi vizet adjunk hozzá,hogy épp ellepje.
4. 3 percre rakjuk be a mikróba,majd szűrjük le.
5. A lekvárt 2 evőkanál vízzel rakjuk egy kisebb tálba és 1 percre tegyük a mikróba.
6. A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki és 6 egyenlő részre vágjuk.
7. Minden csíkot kenjük meg a lekvárral,majd kezdjük el az alma szeleteket a tészta egyik felére szépen sorba rakni úgy hogy félig fedjék egymást.Az elején és a végén hagyjunk egy kis részt alma nélkül,hogy majd szépen összetudjuk illeszteni.
8. Szórjuk meg fahéjjal ízlés szerint,majd a tészta alját hajtsuk fel és hosszába óvatosan kezdjük el feltekerni.
9. Muffin formába rakjuk a rózsáinkat és 180 fokon kb.30-35 percig süssük.Ha kész még melegen szórjuk meg porcukorral.

főzési idő: 4 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

1. 1 csomag leveles tészta
2. 3 piros alma
3. 3 evőkanál sárgabarack lekvár
4. víz
5. 1 citrom leve
6. fahéj ízlés szerint

Kövess minket a Facebookon is!