megtekintve: 10 622 alkalommal
elkészítve: 215 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük. A hagymát kockára vágjuk és olajon pirítjuk hozzáadjuk az apróra vágott zöltség levelet kavargatjuk, majd elzárjuk a tűzhelyet és hozzáadjuk az ételízesítőt.
A megfőtt krumplit leszűrjük és összekeverjük a zöltségleveles hagymával.
A patiszont tököt megtisztítjuk, felszeleteljük és enyhés sózzuk. És kb 1-2 órára a hűtőbe tesszük. A pihentetés után bepanírottuk és olajon mindkét oldalát arany sárágára sütjük.
Uborkasaláta: Az uborkát megtisztítjuk legyaluljuk. A megtisztított hagymát belekarikázzuk enyhény sózzuk és pihentetjük 30 percig.
A 2 kanál cukrot a 2 kanál ecettel elkeverjük és hozzáadjuk a tejfölt és a pihentetett uborkára keverjük. Belevágjuk a csípős hegyes paprikát és tálaláskor pirospaprikával díszítjük.
Hozzávalók:
-1 kg újburgonya
- 1 evőkanál só
- 1 kis fej vörös hagyma
- fél dl olaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 káváskanál ételízesítő
-1 db csillagtök ( patiszon )
- 2dl olaj
Uborka salátához:
- 1 kg uborka
- 1 kisdoboz tejföl
- 2 kanál ecet
- 2 kanál cukor
- 2 szál újhagyma
- 1 kis hegyes erős paprika