Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tutti-frutti kocka recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 12 371 alkalommal

elkészítve: 200 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukor felét és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat és a lisztben elkevert sütőport, majd összedolgozzuk. A masszát kettévesszük. Az egyik felét beleöntjük egy 28 × 35 cm-es tepsibe és előmelegített, 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék masszába belekeverünk 1 evőkanál kakaóport, és azt is kisütjük egy ugyanekkora tepsiben. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a vízben elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint elkeverjük 4 evőkanál vízzel, majd addig melegítjük, míg el nem olvad benne. A tejszínhabot keményre felverjük és 3/4 részét a kissé langyos pudinghoz adjuk a zselatinos keverékkel együtt, majd alaposan összeforgatjuk.
Összeállítjuk a sütit: a tepsibe visszatesszük a kakaós piskótát, rákenjük a krém felét, erre a sárga piskótát helyezzük, majd a krém másik felét is rákenjük. A maradék tejszínhabot a tetejére simítjuk, kis krémből rózsákat nyomunk rá.

főzési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Ha nem kapunk tutti-frutti pudingport, lehet más színes pudinporral helyettesíteni.

Hozzávalók

A piskótához
10 tojás
10 evőkanál cukor
1 dl étolaj
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
Krém:
9 dl víz
3 csomag tutti-frutti ízű pudingpor ( CBA-ban kapható)
5 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
5 dl habtejszín (Hulala)

Kövess minket a Facebookon is!