Grill ételek háttér
kukk

Mártika szelet recept

A recept még nem lett értékelve
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 13 498 alkalommal

elkészítve: 140 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

A tojások sárgáját elkeverjük vízzel, porcukorral, és amikor kifehéredett, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a diót. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá , és lazán hozzákeverjük a masszához. Sütö papírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 

Krém: Kevés hideg tejben elkeverjük a pudingot, a többit felforraljuk. A vajat, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.

Kettévágjuk a tésztát és megkenjük a krémmel, majd a tetejére is kenünk krémet, és olvasztott csokit öntünk a tetejére..

sütési idő: 30 min
hőfok: 185 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Díszíteni lehet darált dióval, csoki reszelékkel, nagy szemű dióval. Ízlés szerint meglehet tölteni lekvárral is.

Hozzávalók

40 dkg liszt
20 dkg darált dió
40 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
7 db tojás
20 evőkanál víz
csipetnyi só
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj, vagy Rama
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
5 dl tej
5 dl tej

Kövess minket a Facebookon is!