megtekintve: 13 498 alkalommal
elkészítve: 140 alkalommal megfőztem én is
A tojások sárgáját elkeverjük vízzel, porcukorral, és amikor kifehéredett, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a diót. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá , és lazán hozzákeverjük a masszához. Sütö papírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Krém: Kevés hideg tejben elkeverjük a pudingot, a többit felforraljuk. A vajat, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
Kettévágjuk a tésztát és megkenjük a krémmel, majd a tetejére is kenünk krémet, és olvasztott csokit öntünk a tetejére..
sütési idő: 30 min
hőfok: 185 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Díszíteni lehet darált dióval, csoki reszelékkel, nagy szemű dióval. Ízlés szerint meglehet tölteni lekvárral is.
40 dkg liszt
20 dkg darált dió
40 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
7 db tojás
20 evőkanál víz
csipetnyi só
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj, vagy Rama
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
5 dl tej
5 dl tej