megtekintve: 9 853 alkalommal
elkészítve: 200 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókat összegyúrjuk,annyi vizet adunk hozzá hogy a tésztát könnyen lehessen gyúrni.De vigyázzunk, hogy se túl puha ,se túl kemény ne legyen.Fél órát letakarva pihentessük.
Tegyünk fel vizet forrni,amibe sót és 1 evőkanál olajat is tegyünk.
A tésztát lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk.majd 4-5 cm széles csíkokra vágjuk,amiket egymásra helyezünk,de közéjük lisztet tegyönk, hogy ne ragadjon össze.2-3 mm-es metéltre vágjuk össze.
Ha összevágtuk, forrásban levő vízbe teszzük, sűrű kevergetés mellett puhára főzzük.
főzési idő: 20 min
Kicsivel több munkával jár, mint a zacskós tésztát kifőzni, de megéri a fáradtságot.Főleg annak aki még emlékszik a nagymamáink által készített tészta ízére.
Ha van tészta nyújtó gépünk,még könnyebb dolgunk lesz.
70 dkg liszt
3 tojás
1 lapos evőkanál só
víz
1 evőkanál zsír